Lion Kroeze

De zaak Tanja Groen

 De 18-jarige studente Tanja Groen verdween in de nacht van dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september 1993 rond 0.15 uur. Ze vertrok van een studentenfeest in Maastricht om op haar fiets naar haar woning in Gronsveld te fietsen. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Ook Tanja's fiets is niet teruggevonden. Dit is wat de politie weet.

Dit is mijn verhaal en wat ik denk dat er is gebeurd. Tanja fiets richting haar huis en naast haar stopt een auto. Twee mannen stappen uit en sleuren haar in de auto. Haar fiets is blijven liggen. Tijdens de rit ziet ze dat de man die de auto bestuurt een rode pet draagt en een zwart leren jack en op de linkermouw een embleem met de letters ZT.

De bijrijder draagt midden groen leger jack en de man naast haar durfde ze niet aan te kijken. Ze wordt in de auto door de man naast haar bewusteloos geslagen maar ze komt bij door de verkrachtingen, waarschijnlijk door alle drie. Ze is gewurgd met de handen van een van daders.
Ze heeft de naam " Rigon " gehoord, naam van een leider van een groep of de naam van de groep zelf.

All rights belong to its author. It was published on e-Stories.org by demand of Lion Kroeze.
Published on e-Stories.org on 28.04.2010.

 
 

Comments of our readers (0)


Your opinion:

Our authors and e-Stories.org would like to hear your opinion! But you should comment the Poem/Story and not insult our authors personally!

Please choose

Artigo anterior Próximo artigo

Mais nesta categoria "Lembranças" (Short Stories em neerlandês)

Other works from Lion Kroeze

Gostou deste artigo? Então dê uma olhadela ao seguinte:

Gerard Reve - Lion Kroeze (Vida)
A Long, Dry Season - William Vaudrain (Vida)